Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Boek – Landleven in de stad | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 07 - jun - 2013

Boek – Landleven in de stad

image001boeklandlevenindestadLandleven in de stad
Praktijkboek voor de creatieve stadstuinier
Alex Mitchell

ISBN 978 90 5956 490 9 / €19,95

Droom je er weleens van om dat braakliggende lapje grond waar je elke dag op weg naar kantoor langsloopt om te toveren tot een moestuin? Vind je het heerlijk wonen in de stad, maar fantaseer je over een eigen kippenhok? Vraag je je weleens af of je van dat onkruid bij de bushalte ook een lekkere salade zou kunnen maken?
Dan ben jij een rurbanist. Je bent dol op het platteland, maar bent niet van plan buiten de stad te gaan wonen. Geen paniek, je bent niet de enige. Je behoort tot een steeds groter wordende groep mensen die het beste van beide werelden willen. Dit boek laat zien hoe je dat bereikt.
Nu steeds meer mensen in steden wonen, zijn er dynamische, wereldwijde bewegingen ontstaan die ernaar streven de asfaltjungle geleidelijk te veranderen in een groenere, natuurlijker omgeving. Het leven in de stad hoeft niet gedomineerd te worden door beton en grijs. Je kunt boomspiegels beplanten en bijenhotels bouwen om braakliggende terreinen om te toveren in wijktuinen en onlandjes in bloemenzeeën. Alex Mitchell inspireert jou om creatief te zijn en je omgeving groen te maken.

Dit boek bestaat uit drie delen: VERBOUW laat je zien hoe je kunt genieten van een overvloed aan groente en fruit (een nog magischer ervaring als je in een wereldstad woont) en ook hoe je wildlife aantrekt en saaie openbare ruimtes kunt bestrijden als guerrillatuinier. ZOEK onthult de verborgen schatten in bermen, parken en tussen de stoeptegels – van vogels en insecten tot bloemen en slablaadjes. HOUD vertelt je hoe het zelfs in de stad mogelijk is om bijen, kippen, eenden en kwartels te houden.

Landleven in de stad staat vol met ideeën waar iedereen iets aan heeft: kleine projecten voor een vrije zaterdagochtend, praktische adviezen en inspirerende verhalen van bushaltetuiniers, stadsboeren, en imkers die actief zijn op het dak. Alex Mitchell laat zien hoe eenvoudig onze stadse omgeving getransformeerd kan worden en hoe fijn het is je aan te sluiten bij de rurbanistische revolutie.

Alex Mitchell is schrijfster en tuinier. Ze verbouwt al meer dan tien jaar haar eigen groente, fruit, sla en kruiden. Ze is opgeleid aan de Chelsea Physic Garden en in haar columns in de Sunday Telegraph houdt ze haar lezers op de hoogte van haar pogingen om van haar tuin een eetbaar paradijs te maken. In haar vorige boek, over balkontuinieren, liet ze lezers zien hoe je zelfs in de kleinste hoekjes en op de smalste richeltjes rondom je huis groente en fruit kunt verbouwen. In dit boek gaat ze nog een stap verder en bewijst ze dat niets onmogelijk is.

‘Haar enthousiasme voor het transformeren van buitenruimtes tot een plek die tot de verbeelding spreekt, is inspirerend.’ Chicago Times

Categories: Boeken, Oogst, Planten, Tuinen, Vijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys