Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Eerste lustrum van het Festival Openluchthotel | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 08 - apr - 2014

Eerste lustrum van het Festival Openluchthotel

Festival 7 juni/ expositie 5-8 juni, Rijksmuseum Volkenkunde, Leiden en daarna op verschillende plekken in Nederland

Openluchthotel 2014 Leiden is onderdeel van Signatures, Cultuurweken Leiden (17 mei t/m 14 juni).

Ontdek het Openluchthotel: alles wat je van een hotel mag verwachten, maar met de spanning van de stad, de geur van het groen, de romantiek van de nacht en de allure van een designhotel. Het Openluchthotel is een festival voor een breed publiek met verschillende onderdelen: een cultureel en hoogwaardig avondprogramma met muziek, dans en beeld, een expositie van hotelkamers op een centrale groene plek in de stad, een overnachting in de openluchtkamers op verschillende groene plekken en een gezamenlijk ontbijt.

Dit jaar is het voor de vijfde keer dat het Openluchthotel in Leiden plaatsvindt, de thuisbasis van Fields of Wonder. Als centrale festivallocatie is dit jaar gekozen voor het buitenterrein van Rijksmuseum Volkenkunde. Bijzonder is dat de circa vijftien kamers al eerder op dit ruime terrein worden opgebouwd en dat deze voor publiek te zien zijn vanaf 5 juni.


Print

Thema Echt Eigen

Dit jaar heeft Fields of Wonder zich laten inspireren door het werk van Jimmy Nelson in het Rijksmuseum Volkenkunde. Deze gepassioneerde topfotograaf reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren en legt hij veranderende culturen vast op foto’s. Het thema van het Openluchthotel voor 2014 is hieruit voortgekomen en is Echt Eigen. Wat dreigt er bij ons te veranderen en te verdwijnen? Wat behouden wij nog van onze authenticiteit? Waar moeten wij zuinig op zijn mobile casino om onze eigenheid te bewaren? Jimmy Nelson is ook zelf te gast zijn in het Openluchthotel en zal ook overnachten in een van de kamers.

OLH14_01

Foto: Pim Rusch

Ontwerpwedstrijd

Om het eerste lustrum van het Openluchthotel te vieren, schrijft Fields of Wonder een ontwerpwedstrijd uit voor beeldend kunstenaars, vormgevers en andere creatievelingen voor het ontwerpen van een kamer voor het Openluchthotel in Leiden. Vijf ontwerpers maken kans om hun werk uit te mogen voeren. Meer informatie over de wedstrijd kunt u vinden op www.fieldsofwonder.nl.

Fields of Wonder en het Openluchthotel

Het Openluchthotel is een project van Fields of Wonder, platform voor theater en cultuur. Per jaar reist het Openluchthotel langs vier of vijf verschillende steden. Hiermee verandert de stad voor één nacht in het grootste openluchthotel ter wereld. Gasten kunnen na het culturele avondprogramma dat voor iedereen toegankelijk is, onder de blote hemel overnachten in door kunstenaars ontworpen buitenkamers. Gemiddeld slapen er 80 mensen per keer op bijzondere buitenlocaties zoals binnentuinen bij musea, op balkons en in tuinen van particulieren. Voor iedere aflevering van het hotel worden er nieuwe kamers ontworpen en worden bestaande installaties van vorige afleveringen hergebruikt en zo nodig aangepast aan de omstandigheden en het thema van dat jaar. Hiermee krijgen de ontwerpers een meerjarig en landelijk podium voor hun werk. Met optredens van o.a. Alida Dors, Vivienne Aerts, Sastish Dance Company, Antoine Timmermans en Marlies de Koning.

Hotelkamers van o.a. Paul van Rijswijk, Frida van der Poel, Coen van Hoogstraten, Simone Robbers, Judith Bloedjes, Miriam Ooms, Katell Feunteun, Jan KleinGeld, Coen de Jong, Conny Stuut, Carlijn Stevens en Marieke Plassier.

olh-haarlem-2013-03

Foto: Pim Rusch

Het OpenluchtHotel 2014 vindt plaats:

– 7 juni Leiden, tijdens Signatures, Cultuurweken
– 23 aug. Haarlem
– 6 sept. Den Haag
– 13 sept. Tilburg, Bels Lijntje

Festival Openluchthotel 2014 Leiden is onderdeel van Signatures, Cultuurweken Leiden (17 mei t/m 1 juni). Kijk voor het complete programma op www.Leiden.nl Voor meer informatie

– Toegang culturele avond 7 juni, 20.00-23.00 uur € 8,00 / kinderen onder de 12 jaar € 5,-
(kaartverkoop via Rijksmuseum Volkenkunde op de dag/avond zelf en van tevoren (start vanaf half april)

– Overnachten in een Openluchthotelkamer incl. toegang en ontbijt € 50,- p.p., reserveren via:
info@fieldsofwonder.nl

Kijk verder op www.fieldsofwonder.nl
Voor meer informatie over de expositie in het Rijksmuseum Volkenkunde:
www.museumvolkenkunde.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys