Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Boek: Overview – Aarde | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 25 - sep - 2016

Boek: Overview – Aarde

Dit spectaculaire boek neemt ons mee op een visuele reis ‘van boven’ over de aarde. De term the Overview Effect werd voor het eerst gebruikt nadat astronauten op reis naar de maan op een bepaald moment ‘achterom keken’ en door de kleine ramen de aarde zagen. Zij ontdekten toen dat de aarde blauw was en deze eerste foto’s vanuit de ruimte gingen toen de hele wereld over. Voor het eerst zagen we vanuit overview onze eigen planeet. Het wauw-effect maakte ons bewust van ons milieu, de link van al het leven op aarde maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid om goed voor de wereld te zorgen. Overview – Aarde toont ruim 250 van de wauw-foto’s die de schoonheid maar ook kwetsbaarheid van onze aarde laten zien. Het is opgedeeld in hoofdstukken als: Waar we wonen, Waar we werken of spelen. Grants’ selectie zet je aan het denken, geeft je een nieuw beeld van je ‘locatie’ en uiteraard een beeld van verborgen schoonheid dat nog nooit eerder werd gegeven vanuit de ruimte.

unnamed-4

ZOUTMEREN LOP NUUR
40·445902°, 90·833588°
Lop Nuur ligt in de Taklimakan-woestijn in China. Het gebied is een troosteloze plek voor agrarische activiteiten, maar het zanderige landschap is rijk aan potas – een vorm van kaliumzout dat een belangrijke voedingsstof is voor de groei van planten en een belangrijk ingrediënt voor meststof. De zouten worden naar de oppervlakte gepompt. Deze pekel wordt gedroogd in grote meren die zich ruim 21 kilometer uitstrekken over het landschap. De felle kleuren die je in deze Overview ziet ontstaan doordat het water blauw geverfd is. Donkerder water absorbeert meer zonlicht en hitte; zo wordt de tijd verkort die nodig is voordat het water verdampt en de potas gekristalliseerd is.

unnamed-3

TULPEN
52·276355°, 4·557080°
Elk jaar beginnen de tulpenvelden in Lisse in maart te bloeien en eind april staan ze volop in bloei. De Nederlanders produceren in totaal 4,3 miljard tulpenbollen per jaar, waarvan 53% (2,3 miljard) uitgroeit tot snijbloemen. Daarvan wordt 1,3 miljard in Nederland verkocht als snijbloemen. De rest is voor de export: 630 miljoen bollen naar Europa en 370 miljoen naar landen daarbuiten.

unnamed-2

FLEVOLAND
52·724169°, 5·641978°
De boerderijen in de provincie Flevoland zijn gespecialiseerd in de bollenteelt. Flevoland werd gecreëerd door de Zuiderzeewerken – een geheel van projecten waarmee dammen en dijken aangelegd werden en land werd ingepolderd. Het gewonnen land bedekt nu 970 vierkante kilometer, waarmee Flevoland het grootste kunstmatige eiland van de wereld is.

unnamed-1

BOURTANGE 53·006603°, 7·189806°
Bourtange is een stervormig vestingdorp in de provincie Groningen dat gebouwd is in 1593. Wanneer een muur werd aangevallen kon die verdedigd worden vanaf de twee aangrenzende punten van de ster door de vijand van achteren te beschieten. Tegenwoordig is het stadje een openluchtmuseum. Er wonen 430 mensen.

unnamed

VLIEGTUIGKERKHOF SOUTHERN CALIFORNIA LOGISTICS
34·611367°, –117·379784°
Bij de Southern California Logistics Airport in Victorville in Californië in de VS ligt een vliegtuigkerkhof met meer dan 150 afgedankte vliegtuigen. Omdat de vraag naar jumbojets in de afgelopen twee decennia aanzienlijk is gedaald ten gunste van kleinere, betaalbaardere tweemotorige vliegtuigen, zijn veel grote toestellen zoals Boeing 747’s en Airbus A380’s afgedankt. De droge weersomstandigheden in Victorville, dat aan de rand van de Mojavewoestijn ligt, beperkt de corrosie van het metaal, wat betekent dat vliegtuigen hier jarenlang opgeslagen kunnen worden terwijl ze ontmanteld worden voor reserveonderdelen.

Overview – Aarde
Benjamin Grant
ISBN: 9789402601701
Gebonden, 27.9 x 26.3 cm
Prijs: 39,95
Verschijnt oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys