Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Nederland ontdekt zijn eigen lievelingsbloem | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 16 - nov - 2012

Nederland ontdekt zijn eigen lievelingsbloem

Bloemen krijgen is leuk en je lievelingsbloem krijgen is nog veel leuker. Vanuit die gedachte start het Bloemenbureau vanaf 19 november in Nederland een campagne die ook hier de tongen los zal maken. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk was de campagne de afgelopen maand een succes in aantallen deelnemers en publiciteit.

Vanaf 19 november hangt de campagneposter op 2.350 plaatsen door heel Nederland. Langs de A4 verschijnen twee megaposters en op vijf grote NS-stations worden digitale schermen ingezet. Met de vraag: ‘Hallo mevrouw, wat is uw lievelingsbloem?’ worden vrouwen uitgedaagd stil te staan bij hun lievelingsbloem en die van een ander.
Op de site Mooiwatbloemendoen.nl kunnen ze deelnemen aan de actie en kans maken op een boeket bloemen met de eigen favoriet.

Raad en win
Bezoekers worden op de site gevraagd hun persoonlijke favoriet te kiezen uit 24 soorten bloemen. En vervolgens kunnen ze ook de lievelingsbloem van bijvoorbeeld partner, collega, buurvrouw of oma selecteren. Via Facebook en andere social media wordt deze gelukkige vervolgens uitgenodigd mee te doen. Blijkt de juiste bloem te zijn voorspeld, dan maken zij beiden kans op het winnen van een boeket met hun favoriete bloemen. Daarnaast kan de bezoeker direct via een link al zijn Facebookvrienden op de hoogte brengen van de eigen lievelingsbloem.

Mediacampagne
Komend weekend, aan de vooravond van de start van de campagne, wordt er in één van de populaire RTL4-programma’s redactionele aandacht besteed aan de campagne Lievelingsbloem. Inmiddels hebben diverse nationale en regionale radiozenders aangegeven de campagne in één van hun programma’s mee te nemen.
Het blad Vriendin houdt deze week een online onderzoekje naar de Lievelingsbloem van de lezers. De resultaten worden volgende week in het blad gepubliceerd. En wie veel online zit, kan de campagnebanners tegenkomen op Facebook, MSN, RTL en Game House. Verschillende populaire bloggers zullen over de campagne schrijven.

Margriet Winter Fair
De naar verwachting 80.000 bezoekers van de Margriet Winter Fair kunnen (16 tot en met 22 november in Utrecht) bij binnenkomst en vertrek letterlijk niet om de campagne heen. Naast de grote posters gaan de ‘echte’ mannen uit de campagne bloemen uitdelen. Aan elke bloem hangt een kaartje met de vraag: ‘Hallo mevrouw, wat is uw lievelingsbloem?’ en een verwijzing naar de site Mootwatbloemendoen.nl om het spel te spelen.

Buitenlands succes
In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk overtrof het aantal deelnemers met ruim 260% alle verwachtingen (op basis van eerdere campagnes).
Tussen eind september en eind oktober bezochten 32.500 Engelse consumenten de website, waarvan de helft deelnam aan het spel ‘Your favourite flower’. Ruim 4.200 Engelsen voorspelden de lievelingsbloem van een ander. 192 hadden het bij het rechte eind en maakten kans op een boeket van de eigen lievelingsbloemen. De populariteitsscore onder de Engelsen zag er als volgt uit: roos, lelie, gerbera, iris en zonnebloem.

Onder de Fransen sloeg de campagne ‘Votre fleur préférée’ nog beter aan. Met 150.000 sitebezoekers en ruim 26.000 consumenten die deelnamen aan het spel, was er sprake van een hit. In totaal deden bijna 14.000 consumenten een juiste voorspelling en waren er 395 deelnemers die elkaars lievelingsbloem juist wisten te raden.
Voor de Fransen is de ‘ranking’ van de lievelingsbloemen als volgt: roos, lelie, iris, gerbera en hortensia.

Categories: Bloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys