Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop De Beste Kerstshows van Nederland 2012 zijn bekend | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 14 - dec - 2012

De Beste Kerstshows van Nederland 2012 zijn bekend

De Beste Kerstshows van Nederland 2012 zijn bekend

Publiek stemt op Tuincentrum Osdorp. Vakprijzen voor Tuincentrum Leurs in Venlo, Tuincentrum Daniëls in Vlodrop en Intratuin Duiven.

Wat zijn de beste Kerstshows van 2012? Daarover hebben kerstliefhebbers uit het hele land zich uitgesproken via de site www.bestekerstshow.nl. Zij wezen de kerstshow van Tuincentrum Osdorp aan als hun favoriet, direct gevolgd door de kerstshow van Tuincentrum Coppelmans Nuenen.

F2D_052171

Tegelijk deed ook de vakjury die aan de competitie is verbonden haar werk. Voor de vakjury-prijs zijn drie tuincentra in de race voor de eindtitel. Het zijn Tuincentrum Leurs in Venlo, Tuincentrum Daniëls in Vlodrop en Intratuin Duiven.

Daniels 2

De vakjury kende tevens speciale waardering toe aan bepaalde aspecten van de shows van Tuincentrum AVRI in Oosteind, van Tuincentrum Rebel in Huizen en van Intratuin Halsteren.

Publieksprijs

16,7% van de ruim 16.000 stemmen die voor de Beste Kerstshow van Nederland 2012 werden uitgebracht via de site www.bestekerstshow.nl vielen ten deel aan het grote Tuincentrum Osdorp in Amsterdam. Tuincentrum Osdorp heeft de héle zaak in aangename kerstsfeer gebracht. Met een brede range aan producten voor decoratieve toepassingen buiten en binnen. En met heel veel beleving.

AVRI-07w

Een hoogtepunt van de show is een lange glijhelling met echt ijs. Daar kunnen kinderen vanaf roetsjen in een grote rubberen band; een ware attractie. Ook kunnen kinderen er een ritje maken in een heuse ski-cabine die langs speciale rails over de show zoeft. Op de show van Tuincentrum Osdorp werden in korte tijd de meeste stemmen uitgebracht.

In de competitie Beste Kerstshow van Nederland gingen ook veel publieksstemmen naar Intratuin Duiven, Tuincentrum AVRI in Oosteind, Tuincentrum Coppelmans in Nuenen en naar Tuincentrum Daniëls in Vlodrop. Ook zij genieten de voorkeur van vele, vele kerstliefhebbers.

Vakjury

Aan de competitie Beste Kerstshow van Nederland is tevens een vakjury-prijs verbonden. Voor deze vakjury-prijs zijn drie nog tuincentra in de race om de eindtitel. Dat zijn Tuincentrum Leurs in Venlo, Tuincentrum Daniëls in Vlodrop en Intratuin Duiven. De vakjury bekroont tevens bepaalde aspecten van de shows. Zoals de manier waarop de planten er worden gepresenteerd, of de manier waarop de hele zaak in het teken van kerstmis staat. Die prijzen zijn onder andere voor Tuincentrum AVRI in Oosteind, Tuincentrum Rebel in Huizen en Intratuin Halsteren. Deze vakjuryprijzen worden begin 2013 in Frankfurt op vakbeurs Christmasworld bekend gemaakt.

De competitie Beste Kerstshow van Nederland 2012 is een initiatief van vakblad TUINZAKEN, branchevereniging Tuinbranche Nederland en Frankfurt Messe, waar jaarlijks de internationale vakbeurs Christmasworld plaatsvindt.

halsteren540

Achtergrondinformatie

De tuincentra zijn in Nederland leidend in de verkoop van decoratieve kerstartikelen voor toepassing in en om het huis. Marktonderzoeksbureau GFK-Benelux heeft becijferd dat in 2011 in totaal voor 145 mln euro is uitgegeven aan decoratieve kerstartikelen. Het grootste deel van die uitgaven werd in de tuincentra gedaan. Ten opzichte van 2010 was er in 2011 sprake van een lichte stijging.

Kenmerkend voor de verkoop van kerstartikelen is een opleving in de verkoop van echte bomen. Ruim de helft van de huishoudens heeft inmiddels een kunstboom in bezit. Zo’n 30% van de huishoudens koopt op jaarbasis een echte boom.

rebel19

In de kerstshows van 2012 zijn wit en zilver de belangrijkste kleuren, zo leert een klein veldonderzoek van Tuinbranche Nederland. Als accentkleur zijn hyacinth-blauw en paars zeer populair dit jaar. Ook neemt de verkoop van LED-lampjes in de kerstverlichting momenteel een hoge vlucht. Zo ook de verkoop van de zogeheten ‘collectables’; tafereeltjes en huisjes in miniformaat die een gevoel van nostalgie toevoegen aan de kerstbeleving.

Decoratieve kunstbloemen en natuurlijke decoratieve objecten zijn in 2012 een ware verkoophit voor het interieur. De kerstster blijft onverminderd dé plant die bij Kerstmis hoort. De verkoop van fleurige kamerplanten zoals orchideeën en bromelia neemt toe. De tendens om het huis aan de straatzijde met veel lichtjes en kransen op te tuigen, zet door.

halsteren0094b

De invloed van de economische omstandigheden op het aankoopgedrag van kerstartikelen is vooralsnog onbekend. In het algemeen geldt dat in minder voorspoedige tijden extra veel belang wordt gehecht aan knus en samen de feestdagen vieren. Wanneer de tijden onzeker zijn, maken mensen het extra gezellig in en rond hun huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys