Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Bloemenbureau exporteert ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’ | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 02 - jan - 2013

Bloemenbureau exporteert ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’

Bloemenbureau exporteert ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’

Begin januari zullen naast Nederlandse ook Engelse, Franse en Duitse consumenten de Kerstboom gaan verruilen voor een kamerplant. Althans, als het aan de campagnemakers van het Bloemenbureau ligt. Zij introduceren van 2 tot en met 10 januari 2013 het beproefde Nederlandse concept dit jaar voor het eerst ook over de grens. Compleet met het Internationaal kerstboom- & kamerplantenonderzoek, radiocommercials en een speciale ‘kerstboomvervanger’ op de consumentensite Mooiwatplantendoen.nl.

De actie ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’, editie 2012, was zeer geslaagd en de aanleiding om nu ook consumenten in het buitenland aan te spreken. In Nederland behaalde de campagne eerder dit jaar een hoge bekendheid. Maar liefst 78% van de doelgroep heeft de boodschap gehoord, gelezen of gezien. Belangrijker nog: 73% van hen vond de campagne aansprekend en bijna de helft heeft direct een kamerplant gekocht. Een derde van hen was van plan dit alsnog te doen, zo bleek uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

Voorpubliciteit

Om de ‘mindset’ alvast te verleggen naar het moment waarop de kerstboom het huis verlaat, worden direct na Kerstmis de resultaten bekend gemaakt van het Internationaal kerstboom- & kamerplantenonderzoek. In de vier landen worden consumenten gevraagd naar de rol van de kerstboom in huis en hun behoefte om de boom te vervangen door een kamerplant. Publiciteit rondom het onderzoek via sociale media, RTV en dagbladen zal consumenten aan het denken zetten over het omwisselen van de kerstboom voor een kamerplant.

O Denneboom, O Denneboom

De spraakmakende campagne zal vooral de aandacht trekken met de radiocommercials die op verschillende zenders te horen zullen zijn. Afgelopen jaar was het aanstekelijke campagnelied ‘O Kamerplant, O Kamerplant’ (vrij naar de klassieker O Denneboom, O Denneboom), een groot succes in Nederland. Ook in de andere landen wordt een kamerplantenversie van het lied uitgebracht als radiocommercial.

Kerstboomvervanger

Op vele populaire websites zal een online campagne worden gevoerd die de consument leidt naar de Plantenbieb op Mooiwatplantendoen.nl. Met een speciale zoekfunctie kan gezocht worden naar de meest geschikte kamerplant als vervanger voor de kerstboom in het eigen huis.

Kortingsbon

Bloemisten en tuincentra ontvangen in december een digitale mailing met een uitgebreide toelichting van de campagne. Tevens kunnen de promotiematerialen voor in de winkel en het liedje van de radiocommercial dan worden gedownload. Er komt naast de poster ook een downloadable kortingsbon. Deze bonnen kunnen in december aan klanten worden meegeven, zodat ze worden gestimuleerd om in januari terug te komen voor een kamerplant.

Categories: Bloemen, Interieur, Kerst, Planten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys