Wholesale Jerseys From China wholesale nfl jerseys wholesale jerseys shop Een maand lang Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen 9 juni t/m 5 juli roos centraal | Passie voor Tuinen
Geplaatst door: PassieVoorTuinen | Geplaatst op: 13 - apr - 2015

Een maand lang Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen 9 juni t/m 5 juli roos centraal

image005

Het rosarium van Kasteeltuinen Arcen is met zo’n 8000 rozenstruiken een van de grootste van Nederland en behoort ook tot de mooist aangelegde. Het is een bijzondere baroktuin met een keur aan rozentuinen, vijvers, fonteinen en een grote waterval. De ‘rozenkamers’ met ieder hun eigen thema’s hebben een intieme sfeer door de hoge hagen en het geheel is omringd door een eeuwenoude berceau.

rozen hoofdfoto_HLI7343

De streek rondom Lottum is ‘’wereldberoemd’ vanwege de grote hoeveelheden rozen die hier geteeld worden. De Kasteeltuinen aan de andere kant van de Maas werden de plek voor een groot rosarium om rozen bij het publiek te promoten. Het project groeide onder leiding van de beroemde tuinarchitect Niek Roozen uit tot 32 ha en werd daarmee een van de grootste plantentuinen van de Benelux. Een groot aantal verschillende type tuinen rondom een eeuwenoud kasteel maakt het een toeristische trekpleister van de eerste orde.

image006rozen_DSC_7323

Alle seizoenen iets bijzonders De Kasteeltuinen zijn zo aangelegd dat er in alle seizoenen prachtige kleuraccenten zijn. Van de ‘’Lente-explosie’’ in het voorjaar tot en met de Chrysanten in de herfst er is altijd inspiratie op te doen in Kasteeltuinen Arcen. In de zomermaanden zijn de rozen natuurlijk op hun hoogtepunt vandaar dat de maand juni Rozenmaand is.

rozen_DSC_7308

2 premières op 9 juni

In de loop der jaren is er een internationale samenwerking ontstaan rondom het rosarium in de Kasteeltuinen. Op dinsdag 9 juni zal het boek ‘Verrassende Rozen‘ van de Belgische Daniëlle Houbrechts worden gepresenteerd in Arcen. In dit boek is het Rosarium van de Kasteeltuinen prominent aanwezig naast vele andere tuinen in de Benelux. Op 9 juni wordt ook de Rosa August Deusser ten doop gehouden. Deze roos van topveredelaar Martin Visser is geselecteerd op haar impressionistische uiterlijk. August Deusser was de laatste bewoner van het kasteel. Hij was professor aan de kunstacademie van Düsseldorf en exposeerde begin vorige eeuw samen met bijvoorbeeld van Gogh, en Gauguin. Martin Visser is dieper in het werk van Deusser gedoken en heeft een roos geselecteerd die hier perfect bij past.

De roos is extra passend door de veranderende kleuren van de gefranjerde bloemblaadjes. Ze gaan gedurende de bloeitijd van wit naar rozig en nadien naar lichtgroen en ze blijven lang op de steel zitten. Deze moschatahybride gooide bij de eerste proefinzendingen internationaal al hoge ogen.

Rozenopera en workshops

Gedurende de rozenmaand zijn er diverse speciale activiteiten. Zo zijn er in het Rosarium regelmatig live optredens van zangers die licht klassieke muziek vertolken. Verder zijn er iedere dag speciale rozenexcursies, en gedurende de rozenmaand workshops, demonstraties en speciale handmassages met rozenproducten. Die workshops gaan niet alleen over de roos als tuinplant maar ook over wat je er mee kunt als bijvoorbeeld ingrediënt voor smaakvol eten of als basis voor oliën en zalven. De Rozenmaand eindigt met een snijrozenexpositie in het kasteel waar arrangeurs uit de streek grote bloemcreaties maken.

De roos blijkt een veelzijdige bloem en daar is een maand lang extra aandacht voor bij Kasteeltuinen Arcen. Voor het hele programma zie ww.kasteeltuinen.nl

rozen_HLI3952

_HLI7599

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Partners

 • Elho
 • Appeltern
 • Zeeuwse Rozentuin
 • Xardin
 • De Tuinkenner
 • Specialist in biologische zaden.
 • Xidit
 • Flora Bulbshop
 • Het tuinpad op
 • Velda
 • ReggeHolt
 • Website and logo design contests at DesignContest.net.
fake oakleys replica oakleys fake oakleys